woensdag 3 oktober 2012

Dierendag!

Ja, het moest er eens van komen; het verwennen van je geliefde dier! Uit onderzoek blijkt zelfs dat de meeste vrouwen hun hond boven hun echtgenoot verkiezen.

De foto is Emma, onze poes.

Emma hebben we uit het dierenasiel kennemer dierenasiel, te Zandvoort. Het is daar een heel leuk asiel, de mensen zijn vriendelijk, en hebben echt hart voor de dieren. En niet alleen hart dat in een blikje kattenvoer zit, maar echt de liefde voor het dier. Emma was dan ook het lievelingetje daar. En terecht, het is zo'n lief, dankbaar dier!

Wat leuke tips, om ook je hart voor dieren te laten zien:

• Gooi oud brood vandaag niet weg; ga eens naar het park/hertenkamp, of de eendenvijver. Je bent er lekker uit, en de dieren zijn happy

• Oude dekens/dekbedden? De vrijwilligers van het asiel zijn er superblij mee, zieke of zwakke dieren hebben ze hard nodig. Hetzelfde geldt voor handdoeken, speeltjes, kluifjes.. Dus als uw hond of kat onverhoopt komt te overlijden,  kunt u het asiel helpen door zijn/haar speeltjes te geven.

• ga, misschien in combinatie van tip 1, wandelen met je hond. Neem lekkere koekjes mee, een balletje, en vergeet de zakjes niet; ze bekeuren nog steeds op 'wildpoepen'!

• De kat kun je vandaag een uitgebreide borstel- en/of kroelbeurt geven.

• Vergeet de vijver niet. Ben je handig met vijvers, steek dan je -groene- handen uit de mouwen. Met een schone vijver, zie je de vissen ook beter!!

• Je konijn lust vast ook wel een extra worteltje!

En dat was onze uitzending over dierendag.

Aarzel niet om je oude handdoeken e.d in te leveren bij het asiel!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zend ons een berichtje!