zaterdag 5 april 2014

Meringues

Meringues
De meesten kennen ze meer als ''schuimpjes'' of ''torenschuim''.
Zo simpel te maken, en zo lekker! Het enige nadeel is dat ze zo lang in de oven moeten.


En nog een leuke bijkomstigheid, -waar ik net pas achter kwam- is dat het een zwitsers nagerecht is!
Je kunt ermee varieren. Probeer eens bruine meringues (met donkerbruine basterdsuiker) met kokos.

Of maak er een cake van. Door 2 grote ''platen'' meringue te maken. Slagroom en/of vruchten ertussen. En dan; stapelen maar. En het versieren? Dat is misschien nog wel het leukste! 

Recept
Ja, ik kan jullie wel laten watertanden; maar natuurlijk willen jullie dan ook het recept!

Benodigdheden:
2 eieren (het eiwit alleen)
Garde of mixer
Schone (en vooral vetvrije) kom
Spuitzak of cakevormpjes
Oven met bakplaat en bakpapier
125gr suiker (bruine basterd zorgt voor bruine meringue, witte voor witte. Poedersuiker kan ook!)

Bereiding:
Bereid de oven voor op 110 graden.
Scheid de eieren. SCHEID, dus niet SCHIJT.
Het eiwit klop je op, tot het stijf is. Je moet het kommetje op z'n kop kunnen houden, zonder dat het eruit valt. Is een aardig karweitje zonder mixer, maar geloof me; het lukt. (Ik vraag mijn vriend gewoon, gnagna)

Wanneer je het stijf genoeg hebt geklopt, voeg je schepje voor schepje de suiker toe. Zodat het helemaal oplost. Basterdsuiker is beter omdat dat goed oplost. Poedersuiker al helemaal. Maar in de oven zal het toch smelten. Wanneer dat klaar is, kun je er eventueel nog kokosrasp door doen. Erg lekker.

Doe het schuim nu in een spuitzak en spuit mooie toefjes of kransjes op je -met bakpapier beklede- bakplaat. Je kunt het ook in papieren cupcake-vormpjes doen, of 1 grote plaat maken. Dit is het meest praktisch als je meringue cake wilt maken.

Doe ze 1 uur in de oven. Ze moeten volledig opgedroogd zijn. Succes!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Zend ons een berichtje!