donderdag 7 augustus 2014

Een beetje vroeg?

Voor mij kan het herfstachtige (interieur) niet vroeg genoeg beginnen; herten, gebreide accessoires, maar vooral; hout! Houten accessoires. En niet uit een winkel; zelfgemaakt! Dat geeft nét de ''personal touch''.
Je zult denken; ''dat is alleen voor timmermannen''. Of sterker nog; je bent te lui om het te maken. Contstant zie je leuke dingen, en denk je; ''doe ik dan wel, volgende week ofzo''. Maar dan komt het er niet van. Dat komt me zo bekend voor. Dus probeer ik elke week wat te plaatsen. Om jullie -en mezelf- te prikkelen, én om productiever te worden. 2 vliegen in 1 klap dus! Genoeg gekletst, hier wat leuke voorbeelden. Wordt er nu al hebberig van!

 - Kaarsen. Och ik ben gek op -wildkleur- kaarsen. Maar ze druipen, en je bent een eeuwigheid bezig om het kaarsvet van je dienblad af te halen. Of van tafel, waardoor je lak eraan gaat -wanneer je een houten tafel hebt-. Deze oplossing is simpel, stijlvol, en nagenoeg gratis!

Hoe maak je 't?
Goed hoor, en met jou? Bedankt voor het vragen.
Je knipt een rondje (met diameter van de kaars + aantal cm eromheen) uit karton (van een doos, dat maakt het low-budget). Daarop plak je allemaal -gedroogde- houtschijfjes op, met behulp van houtlijm.
Hout kan barsten, zoals menig mensen al weten. Ik koos daarom voor plakjes van wilgentenen. Die barst of splijt niet snel. Laat het wel helemaal uitdrogen. Voor een winters tintje kun je ook berkenhout gebruiken, dat barst ook niet snel. Alleen laat de bast snel los.


Deze is simpel; een houten blokje (wel recht afzagen, anders kantelt ie), met een vlinderboortje (diameter 45mm) een gat erin boren, en beplakken met houtschijfjes.
Simpel, maar stijlvol; voor ''quick & dirty'' resultaat
Op een dun plaatje (mdf) hout kun je ook houtschijfjes plakken. Makkelijk, maar knapt je hele (salon)tafel van op!
Behalve houtschijfjes, kun je ook takjes gebruiken!
Stoer, ook leuk als cadeau!
Servetringen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zend ons een berichtje!