zaterdag 11 mei 2013

Recycling: in en om het huis. Deel 1: in de tuin

De zomer komt er weer aan! Dus dat betekend: lekker bezig zijn in de tuin! Maar tegenwoordig wordt alles duurder, zelfs de simpelste dingen. Dus; maken we het zelf. We hebben hier een aantal ideeen die je heel simpel zelf kunt maken!

Lemon Rind Bird Feeder Voor vogels

Wood “Cookie” Clock Simpel: van een plak hout! Vaak te vinden in bossen, óf je moet één van de gemeentemannen lief aankijken! ;)
Rustic Pen Holder Voor pennen. Maar ook te gebruiken voor potloden, oogpotlood, haaknaalden, stiften, of sateprikkers met hapjes erop
DIY Paper Cup Candle Light LampVan een plastic bekertje en een bierglas. Issie niet geweldig?
Terracotta Flower Pot WindchimeSimpel maar stijlvol! Leuk om met kinderen te maken, tijdens een regenachtige dag. (aangezien dat nogal eens voorkomt in Nederland)
Garden ToadstoolEn ook deze is erg leuk om te maken met kinderen! Eventueel kun je het onderste potje ook wit verven, of er een deurtje op schilderen! 
DIY Colourful VaseAls ik zo kijk, is dit gewoon een flacon geweest van bijvoorbeeld glasreiniger. En dat ze dan de spraykop eraf hebben geknipt, geschuurd en geschilderd. Wat het ook is geweest, dit ziet er zeker leuk uit!
Etched Baseball VaseIs het een wasmiddelbolletje? Of een vissenkom? Dit is een voorbeeld van glas etsen. Dat is een soort ''verzuren'' van glas, waardoor je een soort melk glas krijgt!
Garden Twine DispenserWil je net de rozen een beetje beter aan de schutting vastbinden, moet je eerst nog dat touw uit de knoop halen... Herkenbaar? Boor dan een gaatje in het deksel van een jampot. Zet het bolletje touw (nadat je het uit de knoop hebt gehaald) erin, trek het uiteinde door het gaatje, en draai het deksel weer vast; et voila! Geen knopen meer! (tenzij je ermee gaat gooien!)
DIY Garden MarkersJe krijgt onverwachts visite, en wilt spaghettischotel maken. Maar in plaats van basilicum, gooi je er brandnetel in! Oei! Om dit (en vergelijkbare issues) te voorkomen, kun je naamkaartjes maken voor je moestuin, van.... pollepels! 
Gebruik wel watervaste verf, anders vergis je je alsnog ;)
Broken Record Ombre Wall ArtJe speelt met je neefje verstoppertje op zolder. Het gaat er ruig aan toe, en plotseling breekt één van je vaders favoriete LP's. Geen paniek; je geeft hem gewoon terug als schilderij!
Fairy Garden Flower Pot DIYHetzelfde geldt voor dit; bloempot stuk? Maak van de nood een deugd: dit is ware kunst!
DIY Outdoor Furniture from PalletsLoungeset van pallets. Of het lekker zal zitten moet je niet aan mij vragen (brei/naai/ of haak leuke kussens erbij)
Cloth Pin BagKnijperzak; en als je goed kijkt zie je dat er een (baby)kleerhangertje in verwerkt zit
Deer Butt Taxidermy PatternDit is eens iets anders dan een ooievaar!
How to Mod Podge on Terra Cotta PotsBye oude krant; Hello coole bloempot!
DIY Neon Concrete Block PlanterIk heb die bakken altijd oerlelijk, en oersaai gevonden.

''Je kunt ze overal vinden, bij het grofvuil. Nou het is een schat om in je tuin te hebben, zolang je maar weet wat voor moois je ervan kunt maken! ''


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zend ons een berichtje!